×

Dela "Taxi-företag"


Är du taxi-företagare?

För alla företagare inom serviceyrken är det ytterst viktigt att synas där folk rör sig mest. I dagens läge är internet en betydande del av folks vardag, via datorer, surfplattor och smarttelefoner och därför är det viktigt att synas även här.

Här finner du information om hur du kan förbättra din marknadsföring och säkra din kundbas. Först ska vi gå genom några vanliga missuppfattningar som ibland förekommer och vilken skada dessa kan utgöra.

 

 Är detta årsmodellen på din marknadsföring i dagsläget? :)

 

 

"Jag kör bara pensionärer till hälsovårdsstationen och skolbarn till och från skolan."

Detta är en bra och någorlunda stabil inkomstkälla. Iallafall för stunden. Har du funderat på vad som händer den dagen då kommunen börjar dra ner på dessa köror? Säkra din framtid redan nu genom att se till att du även har andra typer av kunder, exempelvis personer som inte har bil men allt emellanåt har behov av att ta sig någonstans.

 

"Jag närmar mig pensioneringen och har tänkt sluta köra."

Ifall pensioneringen närmar sig kan det kännas bekvämt att bara köra på i gamla fotspår och inte förnya sitt tillvägagångssätt. Detta kan dock vara ett stort misstag. En bra företagsprofil och en inarbetad kundkrets är en stor fördel ifall man vill överlåta rörelsen till en yngre förmåga. På webbsidan kan man ha information om var man kör och vilken eller vilka bilar man har. Detta gör det enklare att i något skede överlåta rörelsen.

 

"Jag är så känd lokalt att ingen marknadsföring behövs."

Om du kör på en mindre ort är det säkert så att folk vet vem du är om någon frågar dem. Det som är intressant är att kommer de att tänka på dej ifall de behöver åka någonstans? Har de sett nån aktivitet från dej på sistone? Ifall du inte finns i deras tankar så kommer de att välja något annat sätt för att ta sig dit de vill.

 

Som nämndes i början är synlighet på internet en viktig faktor i dagens marknadsföring.

För att stärka din närvaro på internet så rekommenderar vi att ni skaffar en webbsida med information om vilka orter ni kör på, vilka fordon ni har samt ett kontaktformulär där dina kontaktuppgifter finns. Ju enklare det är för kunden att komma i kontakt med er desto större är sannolikheten för att de väljer just era tjänster.

Vi hoppas att ni börjar laga sidan redan idag!

 

Om cookies på denna webbplats

Vi och våra partners använder teknologi såsom cookies på vår webbplats för att skapa personligt innehåll och annonser, tillhandahålla sociala media och för att analysera trafiken till vår webbsida. Klicka nedan för att ge din tillåtelse för användning av denna teknologi över webben. Ditt medgivande är i kraft 30 dagar.